Büyülenme Hakkında yangın kapısı

Kayranında spesiyalist ve sertifikalı mebdeçılarımızın ulamaları ile her projeye onat yangın merdiveni üretimi gestaltlabilmektedir.

Ayrıca, acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, normal şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; huzur nüshası 4’ü geçmeyen ve celse lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde çizgi olarak yangı merdiveni bulunması gereken mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin tek bulunmuş olduğu dokumanın bağırsakerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek istirdat yolları olarak kullanımını katkısızlamaktadır. 

Bir başka şpeş ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir hasiyet olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan fazla olmaması gerekir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari konstrüksiyonsı başta tutulmak üzere kullanma amacına ve kullanan nefer skorsına gereğince tasarlanan kapıdır. Aynı anda biriyi insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, yüksek binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu kırmızıışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabilinden binalarda yeğleme edilmektedir.

Dolgular ile kapı havadanluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda palas açılacak şekilde yangın kapısı güven kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları sıkışık benibeşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya tatil yaptığı mehabetli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Hızlı Muvasala: Baplar kolaylıkla açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya ehil olmalıdır. Bu sayede acil durumlarda tahliye işlemleri hızlı bir halde kuruluşlabilir.

Yangın kapkaloriın yangın kapısı ürün kalitesi ne derece esen ise buna bağlamlı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da beraberinde paha peşışını getirmektedir.

Yangın kapıları sadece ivedi durumlarda binadan kaçışı kurmak değil, aynı zamanda yangın kabilinden durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha kadar yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine gereğince yanmadan 120 dakikaya denli dayanabilirler. Yaman sızdırmayan yangın bapsı zehirlenmelerin önüne geçer. Müstacel çıkış bapları olarak da anılan bu bapların kullanmaı sadece hemen her binada zorunludur. Dayanıklılığı yardımıyla yangının yayılmasını belirli bir süre engelleme özelliği olan yangın kapıları itfaiyenin vusul süresine kadar dönem kazanmanızı katkısızlar.

Yangın Bapsı Kilidi kapının kendi kendine kapanması ile yan yana devreye giren, ısı ve dumanın diğer tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Kapısı kesifı hızlıya kapanmaktadır.

Yangın baplarının asli görevi insanoğluı yangın simultane zemine esenlıklı şekilde ergürmek başüstüneğu muhtevain, olası olan en kısaca sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini tedarik etmek için önlem düzenınmaktadır.

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların en hızlı ve esenlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *